Matematik

Udregn kritiske punkt i hånden

20. maj 2013 af Raaydk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Skal snart til eksamen, og i den anledning er jeg igang med at øve mig lidt på hvordan man regner de forskellige ting i hånden, da mellemregninger jo skal med.

Er noget til en opgave hvor jeg skal udregne det kritiske punkt for funktionen f.

f: = 7-5x+4y+x2-yx+y2

Differentiere en gang med hensyn til x og y og der fås:

f(x): = -5 + 2x - y

f(y) = 4 - x + 2y

Det er så her jeg går i stå, hvor man skal til og udregne de kritiske punkter, for gør det forkert på en eller anden måde.

Ved ligningerne skal sættes lig 0, og nulreglen skal bruges her.

Men kan ikke se hvad det er man skal sætte udenfor parantes og hvor man starter?

 

Håber en kan forklare tricket til løsningen af sådan en type.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2013 af nielsenHTX

Der indgår en konstant så nulreglen kan ikke bruges.
Der er tale om et lineært ligningssystem, som hvis du har haft om matricer hurtigt kan løses,  ellers skal du bruge substitutionsmetoden eller ligestorekoefficientersmetode
du kan fx trække 2f(x) fra f(y) så giver det en ligning med en ukendt


Skriv et svar til: Udregn kritiske punkt i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.