Matematik

minus og plus hjælp hvordan!

21. maj 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Vi har fået en opg for hvor vi skal regne følgende svar ud og forklare hvordan vi gør.. jeg kan ikke huske hvordan det er, man nu gør, da det er et år siden vi lærte om det.. 

-3-(-6)+(-4)-2 

 

Er det ikke noget med - og - giver +?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2013 af lalul (Slettet)

- og - giver plus

Hvis der står - og + eller omvendt efter hinanden skal du fjerne plusset


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2013 af lalul (Slettet)

-3+6-4-2 er udregningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2013 af PeterValberg

jo, minus minus giver plus :-)

-3-(-6)+(-4)-2 = -3 + 6 - 4 - 2 = -3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2013 af lfdahl (Slettet)

Ja. En minusparentes hæves ved at skifte alle fortegn i parentesen, f.eks. er -(-6) = (-1)·(-1)·6 = +6 = 6.

En plusparentes hæves derimod uden at fortegnene på leddene i parentesen ændres. F.eks.: +(-4) =  (+1)·(-1)·4 = -4


Svar #5
21. maj 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: minus og plus hjælp hvordan!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.