Kemi

Entalpi for smeltning

17. oktober 2005 af kuerten20 (Slettet)
Jeg skal beregne delta H for smeltning af 1g is ved 0 grader.

Jeg ved at der gælder:

H2O (s) --> H2O (l) , dvs:

delta H = H(H2O(l)) - H(H2O(s))

Kan jeg så bruge stofmændgden af isen, hvis jeg regner den ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)

Snakkede vi to ikke om det forleden?

Ja beregn delta H_mol og gang den derefter stofmængden af vand.

Svar #2
17. oktober 2005 af kuerten20 (Slettet)

Jo det gjorde vi...

Men kunne ikke komme videre...

Jeg slår H(H2O(l))op, men kan altså ikke finde H(H2O(s))..??

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)

Er det fordi det hedder "is" i databogen? :p

H_mol(H2O(s) = -292,8 kJ/mol

Svar #4
17. oktober 2005 af kuerten20 (Slettet)

Hehe, nej..

Jeg går på tandlægestudiet og der har vi ikke databogen, desværre. Vi har en der hedder "Kemiske Data og Oversigter". Og der står kun H2O(l) og H2O(g).

Men jeg har tilgengæld deltaH =6000 J/mol ved smeltning ved 0 grader og 1 atm.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)

Okay! Så skal du jo bare gang med det antal mol du har i 1 g vand :)

Svar #6
17. oktober 2005 af kuerten20 (Slettet)

Sry, delta H=6009 J/mol.

Er delta H=6009 J/mol*(1/18,015 g/mol)=335,6 J.

Jeg skal bare bruge molvægten for H2O ikk?

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)

Jow det ser rigtigt ud

Skriv et svar til: Entalpi for smeltning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.