Matematik

vis at trekantens areal kan skrives som

25. maj 2013 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med et par opgaver: Det er opgave  4.b og 4.c

opgaven findes her

http://uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120903%20htx122%20MAT%20A.ashx

 

funktionen:

f(x)= -(1/2)*exp(x)-(1/2)*exp(-x)+2

opgave 4.b) 

vis at trekantens areal kan skrives som

A(x)= -(1/4)*x(x)-(1/4)*ex(-x)+x

opgave 4.c)

???

er det bare hvordan A differentieres... forstår ikke helt hvad der skal stå i de felter


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2013 af SuneChr

b)  Den retvinklede trekants areal er kateternes produkt gange 1/2

Arealet af trekanten der derfor

1/2 · x · f (x)

c)  Benyt de beskrevne differentiationsregler.


Svar #2
25. maj 2013 af aatgsue (Slettet)

opgave b) jaaaaa og hvordan bliver det nogesinde

-(1/4)*x(x)-(1/4)*ex(-x)+x??

 

c) okay det vil jeg prøve


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden,


Svar #4
25. maj 2013 af aatgsue (Slettet)

Jeg har forstået opgave b) nu :-)!
og har lavet lidt af c) men den er sikkert ikke rigtig 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Om det er rigtigt kan bedst afgøres, når du forklarer i detaljer, hvad du har gjort.


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. september 2013 af jr1102 (Slettet)

Er der en som kan forklare hvordan man kommer fra:
1/2 · x · f (x)
til:
-(1/4)*x(x)-(1/4)*ex(-x)+x

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Indsæt forskriften for f(x)

(1/2)·x·f(x) = (1/2)·x·(2 - (1/2)·ex -(1/2)·e-x)

                = x -(1/4)·x·ex - (1/4)·x·e-x 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2013 af jr1102 (Slettet)

Er der også en som kan forklare mig de forskellige processer i opgave 4,c ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad forstår du ikke selv i de enkelte led.

Man skal differentiere funktionen

A(x) = x -(1/4)·x·ex - (1/4)·x·e-x

To af leddene er produkter, hvor man benytter reglen for differentiation af et produkt.


Skriv et svar til: vis at trekantens areal kan skrives som

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.