Matematik

bestemmelse af ligning vha. et punkt!

25. maj 2013 af Randkhalil (Slettet) - Niveau: A-niveau
Nu kan jeg godt se der allerede er nogle indlæg med samme opgave, men forstår ikke hvordan jeg finder hældningen!
Min opgave; en linje l er givet ved ligningen 2x - y +1 = 0
Bestem ligningen for den linje der står vinkelret på l og går gennem punktet p(, 4, 3)
Når jeg isolere min ligning får jeg y = 2x - 1
Men så går jeg i står, hvad gør jeg herfra, hvordan finder jeg min hældning, er det 2 eller ???

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2013 af SuneChr

# 0  Hvad synes du selv om din præsentation?

# 0 er efterfølgende redigeret til klar tekst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Lær at bruge teknologien ordentligt, så du ikke sender mere uforståelig tekst hertil


Svar #3
25. maj 2013 af Randkhalil (Slettet)

Eller får y = 2x + 1

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2013 af mette48 (Slettet)

#1

Man bør vist ikke købe sit CAS-værktøj udenlands. ;-)


Svar #5
25. maj 2013 af Randkhalil (Slettet)

Hvis I ikke har noget ordentligt at skrive som jeg kan bruge, så ikke skriv noget :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2013 af SuneChr

En normalvektor til linjen l aflæses i ligningen som (2 ; - 1)

Den er samtidig retningsvektor for en linje vinkelret på l .

Nu har du et punkt, p,  og en retningsvektor og kan finde linjen vinkelret på l .

En anden mulighed er det faktum, at produktet af de to hældningskoefficienter er ( - 1 )  .


Svar #7
25. maj 2013 af Randkhalil (Slettet)

Mit punkt er så (2,-1) ? Og forstår ikke hvad min retningsvektor er

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2013 af SuneChr

Vi har et punkt (4 ; 3) som linjen skal gå igennem, og vi har en retningsvektor (2 ; -1) for linjen.

Et andet punkt på linjen kan være (4 + 2 ; 3 + (- 1) )

Nu er der to ligninger, da forskriften hedder  y  =  ax + b

(I)   4a + b  =  3

(II)  6a + b  =  2

Løs nu dem og indsæt værdierne i forskriften for linjen     y  =  ax + b

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2013 af 123434 (Slettet)

4a+b-(6a+b)=1   -2a=1    2a=-1  a=-1?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2013 af SuneChr

# 9

a  =  - 1/2   ja.

Indsæt nu denne værdi for a. Da kan b beregnes til 5 .


Skriv et svar til: bestemmelse af ligning vha. et punkt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.