Matematik

b) Bestem koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkter:

26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Bestem koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkter:

Jeg kender følgende:

Parameterfremstillingen: (x, y) = (-3, 15)+t*(1, 7)

og linjens ligning: (x+1)+ (y-4)=25


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det første angiver parameterfremstillingen for en linie, mens den sidste ligning er ligningen for en cirkel. Man skal sikkert bestemme hvert af liniens skæringspunkter med cirklen. Indsæt parameterværdierne for x og y i cirklens ligning, hvorved man får en 2.-gradsligning for parameterteren t til de mulige skæringspunkter.


Svar #2
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Indsæt parameterværdierne for x og y i cirklens ligning,:

Forstår ikke hvordan man skal indsætte


Svar #3
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

hvilke værdier er det ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Parameterfremstillingen for linien er

x = -3 + t

y = 15 + 7t

Indsæt det i cirklens ligning

(x+1)+ (y-4)=25 , dvs

(-3 + t +1)2 + (15 + 7t -4)2 = 25 .

Reducer og løs den fremkomne 2.-gradsligning i t.


Skriv et svar til: b) Bestem koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkter:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.