Matematik

Potenfunktion - finde a

27. maj 2013 af marobbi1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ret usikker om jeg har regnet det rigtigt, for når jeg regner efter på min lommeregner får jeg et andet tal = 3,08
 

jeg bruger denne formel: a= log(y2)-log(y1)/log(x2)-log(x1)

a=log(16)-log(2)/)log(4)-log(2)

a=log(14)/log(2)
a=7
Jeg skal kunne finde a og b uhj.. bruger jeg den forkerte formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af Spontaneous-123 (Slettet)

a er ikke 7, din lommeregner regner rigtigt,  a=3,8


Svar #2
27. maj 2013 af marobbi1 (Slettet)

Okay tak :) Men hvordan finder jeg så frem til a og b når jeg ikke må bruge hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2013 af Spontaneous-123 (Slettet)

Tror ikke du får dem her uden hjælpemidler


Svar #4
27. maj 2013 af marobbi1 (Slettet)

Jeg sidder med en gammel delprøve fra 2008 hvor man ikke må bruge hjælpemidler:

funktionen f(x)=b*xopfylder at: f(2)=2 og f(4)=16

bestem tallene a og b.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Jeg ved ikke om formelen for oven er riftig.

Du bruger log-reglerne forkert

log(16)-log(2) = log(16/2)=log(8)

log(4)-log(2)=log(4/2)=log(2)

log(8)/log(2) = log(23) / log(2) = (3*log(2)) / log(2) = 3

Du tildeles hermed en serie parenteser, så du kan skrive udtrykkene rigtigt () () () () ()

det behøver man ikke hjælpemidler til


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Hov jeg læste kun dine udregninger i starten, da jeg troede det var der du havde problemer.

Nu ser jeg at du skal finde a og b i y=bxa

hvilke oplysninger har du mere, der må være nogle talpar.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opstil de to ligninger til bestemmelse af a og b ud fra oplysningerne

2 = b·2a

16 = b·4a

hvoraf

(4/2)a = 16/2 = 8, dvs.

2a = 23

hvorfor a = 3 . Derefter finder man

b = 2 / 2a = 2 / 23 = 2/8 = 1/4


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Tja, når man først har fundet den oprindelige opgave, bliver det en helt anden løsningsform, der er mere overskuelig og som let kan løses uden hjælpemidler.


Svar #9
28. maj 2013 af marobbi1 (Slettet)

#7 hvordan får du det til 23?


Skriv et svar til: Potenfunktion - finde a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.