Matematik

Opløs faktorer

27. maj 2013 af JBiebs (Slettet)
Hvordan opløser man tal i faktore??
Fx: opløs 12 i faktore.
Og opløs 145 i faktore?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af peter lind

Du prøver dig frem med at se hvilken primtal, der går op altså går 2 op ? 3 op ? 5 op ? o..s.v. . hvis et primtal går op foretager du divisionen og fortsætter med resultatet. To primtal er særlig nemme. Hvis 2 og 5 går op går det også op i det sidste ciffer. Du stopper når det næste primtal i anden potens overstiger resultatet af den sidste division


Svar #2
27. maj 2013 af JBiebs (Slettet)

Ok tak! :)

Svar #3
27. maj 2013 af JBiebs (Slettet)

2,3,4, går op skal man så divider 2 med 12 og 3 med 12 osv?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2013 af mathon

 

        12 = 22 • 3                         145 = 5 • 29                        ( 29 er et primtal)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2013 af mette48 (Slettet)

12 da tværsummen af tallet er delelig med 3 går 3 op i tallet

12=3*4 da 4 er lige går 2 op 1 tallet

12=3*4=3*2*2

145 da tallet ender på 5 går 5 op i tallet

145=5*29, 29 er et primtal

 


Svar #6
27. maj 2013 af JBiebs (Slettet)

Ok så man skal gange 12 med primtallet?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2013 af mette48 (Slettet)

nej, man skal gange nogle primtal, så resultatet giver 12


Svar #8
27. maj 2013 af JBiebs (Slettet)

Nårrh okei tusind tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2013 af peter lind

#3  2 går op i 12 så du dividerer med 2 det giver 6

2 går op i 6 så du vidierer med 2 og får 3

3 er et primtal så du stopper


Skriv et svar til: Opløs faktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.