Matematik

Moms

27. maj 2013 af gaylord47 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle, jeg sidder med nogle opgaver som jeg godt forstår, men jeg ved bare ikke hvordan man gør. Opgaven lyder sådan her:

Nørre skoke bruger 1000 pakker A4 papir til printere og kopimaskiner om året. Der er mængderabat, så prisen er 16 kr. (normal prisen er 39 kr for en pakke) ekskl. moms for en pakke. Momsen er 25 procent.

Opg. 1) Beregn momsen i kroner for en pakke papir

Opg. 2) Beregn den samlede pris for en pakke papir inkl. moms

Opg. 3) Hvor mange procent udgør momsen af den samlede pris?

 

Håber at i kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

1)   25% af 16 kr = 0,25  * 16 = ?

2)   16 kr. + 25% = 1,25 * 16 = ?

3)   Momsen / samlede pris * 100% = ?

;-)


Skriv et svar til: Moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.