Matematik

matematik b stc 24. maj

27. maj 2013 af karinaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ifølge en opgørelse stiger det årlige antal af nye lungekræfttilfælde blandt kvinder i Danmark med 1,3% om året efter 2010. I 2010 var der 2038 nye tilfælde af lungekræft blandt kvinder i Danmark.

 


a) Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i det årlige antal nye lungekræfttilfælde blandt kvinder i Danmark.

 

k:=2038*(1+0.013)^(x) ? 2038*(1.013)^(x).. Dette har jeg fået a til..


I en anden model kan udviklingen i det årlige antal nye lungekræfttilfælde blandt mænd i Danmark beskrives ved

 

m(x)= 2244*0,99^2


hvor m(x) er det årlige antal nye lungekræfttilfælde til tidspunktet x (målt i antal år efter
2010).
b) Hvornår er det årlige antal nye lungekræfttilfælde ifølge de to modeller ens for mænd og kvinder?

 

Er virkelig ikke sikker på, hvordan jeg laver b'eren??

 

Vil nogen hjælpe? 

 

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der menes 

m(x) = 2244·0,99x ,

skal man så løse ligningen

k(x) = m(x) , dvs

2038·1,013x = 2244·0,99x

eller

(1,013/0,99)x = 2244/2038

Benyt logaritmer til at bestemme x. 


Skriv et svar til: matematik b stc 24. maj

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.