Matematik
Hjælp til Mat A eksamen
Hej :-)
Er der nogen der kan hjælpe mig med opgave 14 i den vedhæftede fil?
Jeg har vanskligheder både med opgave a og b.
Svar #1
28. maj 2013 af Blueeyeswhitedragon (Slettet)
STX mat a 2013??
Er det her fra det opgavesæt vi får imorgen?
Svar #3
28. maj 2013 af mette48 (Slettet)
a brug formelen for rumfang af et omdrejningslegeme. Den står i din formelsamling.
Svar #4
28. maj 2013 af argu (Slettet)
Er det volumen af f jeg skal finde? Så jeg skal ikke beregne toppunktet af parablen?
Svar #5
28. maj 2013 af mathon
a)
ekstrema kræver
f '(xo) = 0 = -0,4xo + 2
xo - 5 = 0
xo = 5
monotoni:
for 0<x<5 er f '(x) > 0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for x>5 er f '(x) < 0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
hvoraf ses, at
f(x) har maksimum for x = 5
Karaflens bredde er
b = f(5) = -0,2x2 + 2x + 2,5 = -0,2·52 + 2•5 + 2,5 = 7,5
Svar #6
28. maj 2013 af mathon
b)
Define f(x) = -.2x^2 + 2x + 2.5
V(h) = π • 0∫h (f(x))^2 dx = .008·π·h·(h4 - 25h3 + 125h2 + 625h + 781.25)
solve(.008*π*h*(h^4 - 25h^3 + 125h^2 + 625h + 781.25) = 500,h)
Skriv et svar til: Hjælp til Mat A eksamen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
