Matematik

arealet af en trekant

28. maj 2013 af deni0932 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej! 

 

jeg vil lige høre hvordan jeg finder arealet af af en trekant med ukendt a som er den jeg kunne bruge istedet for højdens str. 

 

jeg kender godt formlen. 

 

mine tal jeg har fået oplyst i trekanten er: 

 

c=8,0 

b=7,5

vinkel C=77,7

vinkel B=66,3


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt

T = (1/2)·b·c·sin(A) = (1/2)·b·c·sin(B+C)


Svar #2
29. maj 2013 af deni0932 (Slettet)

hvorfor står den formel ikke i formelsamlingen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det gør den helt sikkert også for den første dels vedkommende. Den sidste del følger af, at vinkelsummen i en trekant er lig med 180º og af, at supplementvinkler har samme sinus.


Skriv et svar til: arealet af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.