Matematik

Forkert resultat? vektorer i planen

29. maj 2013 af N007 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, nogen der vil hjælpe mig med spg b :-)

 

I planen er en vektor r givet ved r= [4,3] og et punkt P givet ved P(4,5)

a) Bestem ligningen for den rette linje l, der har r som retningsvektor og indeholder punktet P.

- Jeg har bestemt ligningen for planen: -3x + 4y -8 = 0

b) Bestem den spidse vinkel mellem linjen l og y-aksen

 

Hvad jeg har gjort

 

Jeg har brugt denne formel cos(v)= a*b / |a| * |b| 

Jeg har brugt y-aksen som [0,1]  og linjen l: [-3,4]

 

cos-1= 4 / ( 1* √(5))    .... Men min lommeregner vil ikke regne det ud? Den siger Error: Domain error?

 

Nogen der vil forklarer mig hvad der er gået galt? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af mathon

a)

    Når r er som retningsvektor, er også r1 = [1;(3/4)] en retningsvektor,
    hvorfor linjen gennem P(4,5) har hældningskoefficient (3/4)

og har følgelig ligningen

                                                 y - 5 = (3/4)•(x-4)

                                                 y - 5 = (3/4)•x - 3

                                                 y = (3/4)•x + 2

                                                


Svar #2
29. maj 2013 af N007 (Slettet)

Hm, ligningen skulle være rigtig nok, har ihvertfald fået samme resultat som facit :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af mathon

 

                                             l:    y = (3/4)•x + 2
er identisk med
                                             l:    -3x + 4y - 8 = 0

 

             som er linjens ligning  - ikke planens ligning.

 

Da l's hældningskoefficient er (3/4)
     er dens vinkel med x-aksen

                   V = tan-1(3/4) = 36,9º

hvorfor   
l's vinkel med y-aksen er
                                                  90º - 36,9º = 53,1º


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2013 af peter lind

Der er flere fejl.

Du beregner vinklen mellem y ksen og tværvektoren til linjen Der bedes om vinklen mellem linjen og y-aksen. Så skal du brugeretningsvektoren.

|b| = 5 ikke kvrod(5)

Når din lommergner nægter at beregne det er det fordi højre side er større end 1

Du bør også lære at skrive det ordentligt.  Du skal skrive invcos(tal) = og så resultatet

 


Skriv et svar til: Forkert resultat? vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.