Matematik

Løs ligning x+1-e^((1/3)*x)=0

29. maj 2013 af aaaa95 (Slettet)

Hej, jeg kan ikke komme videre med denne ligning, om der en venlig sjæl derude, som kan forklare mig hvad jeg skal gøre efterfølgende. eller om det rigtig, det jeg har lavet indtil videre.

 

x+1-e^(x/3)=0

x+1=e^(x/3)

ln(x+1)=ln(e^(x/3))

ln(x+1)=x/3

så kan jeg ikke komme videre.

Håber der en som kan hjælpe, på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af peter lind

Brug et CAS værktøj eller gæt


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2013 af woopss (Slettet)

Det er svært at isolere x i når den er i et sum udtryk i en ln... Du tror ikke bare opgaven gælder om at du skal gennemskue, at hvis x=0. Da den tydeligvis går op. ln(1)=0     0/3=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af SuneChr

# 0

Jeg vil så sige, brug først et gæt, og dernæst et CAS værktøj.

Vi har:      ln 1  =  0   så et gæt må være x = ?

Der er en løsning mere          5 < x < 6

Find denne med større nøjagtighed ved hjælp af CAS.


Svar #4
29. maj 2013 af aaaa95 (Slettet)

Mange tak for Jeres svar . 

Der står i hvert fald find nulpunkterne . 

Er det rigtig regnet så langt, som jeg er kommet? For så må det være med gæt :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Brug vinket i #3. Ræsonner dig frem til den ene løsning, og find den anden ved hjælp af et CAS-værktøj.


Svar #6
29. maj 2013 af aaaa95 (Slettet)

Okay, super, tak for det alle sammen :)


Skriv et svar til: Løs ligning x+1-e^((1/3)*x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.