Matematik

Ligning

30. maj 2013 af jacobhjensen (Slettet)

Hej har et problem med en ligning

Kan simpelhen ikke forstå det

12-2x+5x-6=6

 

Hjælp hvad gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2013 af Drunkmunky (Slettet)

Prøv at samle alle x'erne på den ene side, og alle de andre tal på den anden side.

Du vil da få at 6-12+6 = -2x+5x.

Hvis du regner dette ud får du 12 = 3x, hvilket du så løser efter x, og du ser vel nok hurtigt selv at x=4 løser dette, da 12/3 = 4.

Prøv at overbevis dig selv om at dette er rigtig.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2013 af kiiiim (Slettet)

Start med at isolere


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2013 af ahmad181 (Slettet)

#1

X er lig med 0 og ikke 4 ;)

 

12-2x+5x-6=6 

-2x+5x=6-12+6

3x=0

x=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2013 af Drunkmunky (Slettet)

#3

Ja det glippede vidst lige for mig der, kom til at bytte fortegn på 12!

Der kan man jo bare se, at man ikke altid skal tage alting for gode varer. (Pinlig fejl dog).


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Hej Jakob. 12-2x+5x-6=6 Reducerer. X og almindelige tal for sig. 3x+6=6. Du trækker fra på begge sider af lighedstegnet. 3x=0  3x/3=0/3  x=0


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.