Kemi

Stofmængdekoncentration

31. maj 2013 af hfgcmjhk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, der kan hjælpe med nedenstående opgave:

Ifølge de tyske fødevareregler må stofmængdekoncentrationen af natriumhydroxid højest være 1,0 M. Ved en fødevareinspektion i et tysk bageri kontrolleres bagerens natriumhydroxidopløsning. Der udføres en titrering, hvor 5,0 mL af bagerens natriumhydroxidopløsning fortyndes med vand til 50 mL og titreres med 0,097 M saltsyre.

Af titrerkurven ses, at ækvivalenspunktet er ved V(HCl)=33,0 mL og pH=3

Undersøg, om bagerens natriumhydroxidopløsning overholder de tyske fødevareregler.

Håber på lidt hjælp? :D


Brugbart svar (5)

Svar #1
01. juni 2013 af mathon

 

                  titrering
                                                   mol base              =                 mol syre
                                              (0,,050 L) • cb_prøve = (0,033 L) • (0,097 mol/L)

                                                      cb_prøve = 0,064 M          for den 10 gange fortyndede prøve

                                                      cb = 0,64 M

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2014 af guli92 (Slettet)

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2022 af Jesskl

Hvorfor er den 10 gange fortyndet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2022 af mathon

5,0 mL af bagerens natriumhydroxidopløsning fortyndes med vand til 50 mL

en 10-dobling af volumen er en 10-ganges fortynding.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2022 af Jesskl

Super, mange tak!

Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.