Matematik

Bestemme væksthastighed(vedhæftet billede)

31. maj 2013 af joeeey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle :D

Ville være supper hvis jeg kunne få hjælp til dette rædsel:

Benyt figur 8 til at bestemme tal for væksthastigheden af et foster henholdsvis 16, 24, 32 uger efter graviditetens start (SE VEDHÆFTET BILLEDE)

 

Min løsning:

Vi kender Δx = x - x0 og  Δy = y - y0 og af det har vi a = Δy / Δx

f'(16)=0,4

f'(24)=1,2

f'(32)=3,3

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal kommer videre.... :(

Vedhæftet fil: 2013-05-31 22.46.11.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2013 af PeterValberg

fx 16 uger

1) du tegner en tangent til grafen i punktet (16,f(16))
2) du aflæser to punkter på tangenten
3) du bestemmer tangentens hældningskoefficient i punktet
4) du konkluderer, at hældningen på tangenten i punktet er det
    samme som væksthastigheden det pågældende tidspunkt.

Gør det samme for de andre tidspunkter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. juni 2013 af joeeey (Slettet)

I 1) hvad betyder punktet (16,f(16))??

(16,f(16)) = (x, y) = (16,16)? 

vh Janus


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2013 af PeterValberg

Punktet (16,f(16)) er det punkt, der har x-koordinaten 16 og y-koordinaten f(16) altså funktionsværdien
af x=16, som kan udregnes med en forskrift til funktionen, - men i dit tilfælde må du "nøjes med" at
aflæse på grafen.

Jeg har markeret de tre punkter (16,f(16)), (24,f(24)) og (32,f(32)) på dette billede: [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
04. juni 2013 af joeeey (Slettet)

1) Punktet (16,f(16)) er aflæst til (16,125)

2) Aflæser to punkter på tangenten [http://billedeupload.dk/?v=Lzk9b.jpg]

P0(24,333) og P(32,625)

3) Tangentens hældningskoefficient i punktet

a= y-y0 / x-x0 => a= 625-333 / 32-24 => a= 292 / 8

a = 36,5

 

 

 


Svar #5
04. juni 2013 af joeeey (Slettet)

16 uger:

1. Hvordan kan det være jeg får 36,5 og de i bogens facit får 25 g / uge?

2. Hvordan ved de at det er pr uge når de springer 8 uger hver gang vi går x'til højre, burde det ikke være pr 8. uge?

Vh Janus :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2013 af PeterValberg

1) Dit resultat afhænger meget af den nøjagtighed, hvormed du har indtegnet din tangent og aflæst punkterne

2) I din beregning af hældningskoefficienten:

a= (y-y0) / (x-x0= (625-333) / (32-24) => a= 292 / 8 = 36,5

er x-tilvæksten Δx = x1 - x2 = 8 (uger) og da du dividerer med 8 til sidst, bliver det gram pr. uge

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
04. juni 2013 af joeeey (Slettet)

Okay tak for svaret :)


Skriv et svar til: Bestemme væksthastighed(vedhæftet billede)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.