Kemi

Stofmængdekoncentration i en blanding

01. juni 2013 af hfgcmjhk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg undrer mig over den her opg.

En stamopl. af stof B har koncentrationen 0,00916 M.

I en 25 mL målekolbe blandes 12,00 mL af stamopl. med 8,00 mL propan-2-ol, og der fyldes op til stregen med methanol.

Spg: Beregn den formelle stofmængdekoncentration af B i blandingen?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2013 af ChemistryIsKey

Hvor mange mol puttede du oprindeligt i før blandingen:

     n = c * V = 0.00916 M * 0.012 L ≈ 0.00011 mol

Det nye volumen er 25 mL = 0.025 L, og derfor bliver den nye stofmængdekoncentration med dette volumen altså

     c = n / V = 0.00011 mol / 0.025 L = 0.0044 M

:)


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration i en blanding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.