Fysik

Regneregler for modstand

01. juni 2013 af Star04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

 

Hvis man skal gøre rede for regnereglerne for modstand i hhv. serie og parallelforbindelser. Hvad skal man så komme ind på? Eventuelt, love, formler osv osv.

På forhånd tak. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2013 af PeterValberg

Prøv at "Google" Kirchhoff 1. og 2. love

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Jeg går ud fra, at du skal beregne erstatningsmodstanden, Re, for en serie- og en parallelforbindelse af et antal modstande, f.eks. R1, R2 og R3:

Serie:    Re = R1 + R2 + R3            ( Husk at der går samme strøm gennem R1, R2, R3 )

Parallel:   1 / Re = 1 / R1 + 1 / R2 + 1 / R3     ( Husk at der ligger samme spænding over R1, R2, R3 )

Dette kan vises med Ohms lov:  U = R * I.

Kan du det ?


Svar #3
02. juni 2013 af Star04 (Slettet)

#2 yes, det kan jeg. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2013 af hesch (Slettet)

Godt !

I nogle modstandsnetværk, hvor topografien er mere kompliceret, er det ikke muligt at reducere netværket ved at beregne erstatningsmodstande for serie- og parallelkoblinger.

Her må man så ty til Kirchhoffs spændingslov og strømlov, som #1 er inde på. Men det kræver lidt "rutine" at opstille ligninger iht. disse.

Hvis du søger her på portalen, findes der en række eksempler på opgaveløsninger, skulle det have din interesse. Af #0 fremgår det umiddelbart, at du ikke skal kunne dette.


Skriv et svar til: Regneregler for modstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.