Matematik

Er f en voksende funktion

02. juni 2013 af Parq - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en funktion f(x) = e^x+7x

opgaven lyder: gør rede for  f er en voksende funktion

mit spørgsmål er: Er det ikke en linæer funktion, jeg har med at gøre? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Nej, der er også et eksponentielt led.

 

Gør rede for at den er voksende, så skal f '(x) > 0 altså du skal differentiere og vise at f '(x)>0 for x voksende


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2013 af PeterValberg

nej, det er ikke en lineær funktion.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
02. juni 2013 af Parq

okay, tak for svar :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

f(x) = e^x+7x
 

f '(x) = e^x + 7

e^x er >0 og vil vokse med voksende x og 7 "står bare stille" -

resultat:  f ' er altid > 0 - altså er f voksende

;-)


Skriv et svar til: Er f en voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.