Matematik

hjælp 2 korte opgaver

02. juni 2013 af albaah (Slettet)

I den ligebenede trekant ABC er siderne AB og BC lige lange. Nogle af målene for trekant
ABC er angivet på figuren.

??
Bestem højden hb fra B .

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130529%20Matematik%20B%20stx%2029%20maj%202013.ashx   

 


En funktionen f er bestemt ved
f (x) = 4ex + 1.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(0, f (0)).

er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2013 af Avi86 (Slettet)

Benyt pythagoras til den første opgave.

Til den anden opgave, prøv at se dette:

    http://www.matematikfessor.dk/lessons/ligning-for-tangent-i-punkt-188


Brugbart svar (3)

Svar #2
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Brug Pythagoras på en af de retvinklede trekanter

Mere følger . . .

;-)

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. juni 2013 af peter lind

Er det opgave 3 i filen ?

I så fald kald fodpunktet for høden for D. Se på trekant ABD. Det er en retvinklet trekant, hvor du kender hypotenusen og den ene katete. Den anden katete er den søgte højde. Brug pytagoras på den.

Jeg tror ikke på at funktionen er som du rent faktisk skriver den.

Ligningen for tangenten til grafen for en funktion i (x0, f(x0) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)


f = 4ex + 1

f(0) = 4*e0 + 1 = 5

f ' = 4*ex

x = 0 ................... f ' = 4 * e0 = 4

Indsæt i tangentligningen y - y0 = f ' * (x - x0)

y - 5 = 4 * (x -0) = 4x

y = 4x + 5

:-)


Svar #5
02. juni 2013 af albaah (Slettet)

Tak. Men den med pythagoras er jeg lidt i tvivl

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #7
02. juni 2013 af albaah (Slettet)

Har stadig problemer med trekanten.

Og skitsen der går den ikke igennem punktet 0.5 skal den det?

Brugbart svar (2)

Svar #8
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

½*AC = 6

AB = 10

x2 + 62 = 102

x = ?

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Den går da igennem (0,5) som jo er (x0,y0)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. juni 2013 af Avi86 (Slettet)

Den skal igennem (0,5) fordi der i opgaven er oplyst at et punkt P = (0,f(0)) og f(0) = 5


Svar #11
02. juni 2013 af albaah (Slettet)

har også problemner med den her::

funktion f er bestemt ved f (x) =3x + 2 .
På figuren ses graferne for de tre funktioner g, h og p.
Argumentér for, hvilken af de tre funktioner der er en stamfunktion til f
http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130529%20Matematik%20B%20stx%2029%20maj%202013.ashx


er det P?  men hvorfor 


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. juni 2013 af peter lind

Du har 2 muligheder til at besvare spørgsmålet.

1. Foretag integrationen og sammenlign resultatet med funktionsudtrykket.

2. Brug at når f(x) > 0 er dens stamfunktion voksende og når f(x) <0 er dens stamfunktion aftagende

Når du kommer med et nyt spørgsmål bør du oprette en ny tråd


Svar #13
02. juni 2013 af albaah (Slettet)

men så er det vel p? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er p. 

Du bør også angive opgavens nummer i opgavesættet.


Skriv et svar til: hjælp 2 korte opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.