Kemi

Beregn volumen

02. juni 2013 af studiehjælp1992 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har en opgave, hvor jeg ikke kan finde frem til hvad c er. Jeg har resultatet på det. 

Opgaven lyder på: 

50 mL af kaliumchlorid opløsning blandes med en opløsning af sølv(i)nitrat, der har en formel koncentration c=0,0147 mol/L. 

 

Beregnd et volumen sølv(i)nitrat opløsning, der skal tilsættes for at mænfderne af sølv(I)nitart og kaliumchlorid er ækvivaente. 

(kcl) v1= 50 mL = 0,050 L. 

i mine noter har i i den opgave skrevet at 
c1 (kcl)= 0,038275 mol/L. Men hvor få jeg det tal fra?

 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2013 af Heptan

Det kan du heller ikke så vidt jeg ved.

Du mangler at kende den formelle koncentration af KCl, idet opgaven går ud på at beregne volumen af sølv(I)nitrat der skal tilsættes så mængderne er ækvivalente. Her går jeg udfra at det er i forholdet 1:1.

Hvis du kendte volumen af sølvnitrat kunne du beregne det, vice versa.

Du skal benytte formlen

c1*V1=c2*V2

hvor c2 (KCl) og V1 (0,050 L) indtil videre er kendt.

Så indtil videre er det en ligning med to ubekendte, og den kan ikke løses så vidt jeg ved.


Svar #2
02. juni 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Men den formelle koncentration er jo 0,0147 mol/L som jeg har skrevet ovenover. Er det ikke det du mener?


Svar #3
02. juni 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

jeg har senere i opgaven kommet frem til 
v2=v1*c1/c2=0,050 L*0,0383 mol/l /0,0147 mol/l = 0,130271 L. 

Mit spørgsmål er egentlig bare hvor de 0,0383 mol/L kommer fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2013 af Heptan

Ja, men det er kun sølvnitrat. Hvis den formelle koncentration c  var den samme i både sølvnitrat og kaliumchlorid, så skulle du hælde 0,050 L sølvnitrat i, så jeg går ud fra de er forskellige.

0,0383 mol/L er den formelle koncentration c af kaliumchlorid. Jeg ved ikke hvor du har fundet det tal, måske står det i opgaven? Som sagt er det ret svært at løse en ligning hvis man har to ubekendte. Er det en opgave I har løst i klassen?


Svar #5
02. juni 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Ja vi har løst den i klassen. Måske var den angivet i forvejen :/ men tak fordi du prøvede.

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2013 af Heptan

Det var så lidt :-)


Skriv et svar til: Beregn volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.