Fysik

effekt og tidevand

03. juni 2013 af AnneBirchhøj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den effekt, der af mennesker omsættes på Jorden, er 16 · 1012 W.

c) Hvor meget vil døgnet på Jorden være blevet længere, efter at al menneskets energiforbrug i 10.000 år er produceret i tidevandskraftværker?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn den samlede energi, der ved den angivne effekt omsættes i 10.000 år. Antag, at den energi leveres ved en ændring i Jordens rotationshastighed om sin egen akse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Jordens rotationsenergi = ½ * J * ω2,   J = jordens inertimoment,  ω = rotationshastighed ( radianer/sek ).

Kald jordens nuværende rotationshastighed for ω0  og jordens rotationshastighed om 10000 år for ω10k.

Løs ligningen:

½ * J * ( ω02 - ω10k2 ) = Energiforbrug på 10000 år.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af bahnemann (Slettet)

Er der ikke en af jer der ligger inden med opgaverne med svar og det hele, mangler besværelse til den sidste del af sættet :D 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det relaterer formodentlig til dette spm https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1434642


Skriv et svar til: effekt og tidevand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.