Matematik
Integration af f(x)+g(x) og c*f(x)
Hej medmennesker,
Jeg har til min mundtlige eksamens fået til opgave, at jeg i integralregning skal bevise reglerne for integration af f(x)+g(x) og c*f(x). Hvad skal jeg umiddelbart gøre?
Svar #1
04. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)
Vis, for eksempel, at
∫ (f(x) + g(x)) dx = ∫ f(x) dx + ∫ g(x) dx
ved at vise, at de to siders differentialkvotienter er identiske.
Svar #2
04. juni 2013 af Alexboi (Slettet)
Er det:
Aner ikke, hvordan jeg laver integraletegnet, så det bliver "/"
/(f(x)+g(x) dx = /f(x)dx + /g(x)dx
(/f(x)dx + /g(x)dx)'
(/f(x)dx)' + (/g(x)dx)
f(x)+g(x) ?
Eller skal jeg gøre det med det bestemte integrale?
Svar #4
04. juni 2013 af Alexboi (Slettet)
#1
Så det har i dette tilfælde ikke noget med regneregler for det bestemte integrale at gøre?
Svar #5
04. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Nej, det har ikke noget med bestemte integraler at gøre. Der er tale om stamfunktioner.
Svar #6
04. juni 2013 af Alexboi (Slettet)
#5
Okay, det bare fordi jeg har lavet en disposition, hvor jeg beviser det for det bestemte integral med
∫ab f(x)+g(x)dx = ∫ab f(x) + ∫ab g(x)dx. Så det kan jeg forstå er forkert?
Svar #7
04. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)
#6
Det er ikke forkert, men det sorterer ikke umiddelbart under det spørgsmål, du stillede i #0. Formlen for de bestemte integraler følger så umiddelbart, når formlen for stamfunktionerne er vist.
Svar #8
04. juni 2013 af Alexboi (Slettet)
#7
For at få det helt afklaret, så er spørgsmålet:
Bevis regnereglerne for integration af f(x) + g(x) og c*f(x). Kom ind på det bestemte integral og sammenhængen mellem dette og arealer under grafer.
Skriv et svar til: Integration af f(x)+g(x) og c*f(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
