Almen studieforberedelse (AT)

metoder samfundsfag og historie

05. juni 2013 af spørg mig (Slettet)

Hej alle sammen, jeg skal til AT eksamen imorgen og vil gerrne lige være sikker på jeg har forstået metoderne rigtigt.

i historie skulle jeg besvare dette; Undersøg kildekritisk Atatürks principper, med henblik på Atatürks vestliggørelse af Tyrkiet.

i historie har jeg 2 kilder-  Ataturks partiprogram og en politisk tale, til at analysere dem har jeg brugt kildekritik som er historiefagets metode, derudover har jeg arbejdet deduktivt med kilden, da jeg antager at Atatürk mente at der skulle en vestliggørelse til før der ville ske en fremgang i Tyrkiet og derudfra drager en del konklusion ud fra mit kildemateriale. 

Er dette rigtig forstået?

 

i samfundsfag skal jeg: Redegør og undersøg Tyrkiets EU proces, her under københavnerkriterierne og betydningen af eventuelt EU optagelse.

til at besvare dette kommer jeg ind på dahls demokrati principper og københavnskriterierne. Jeg tager udgangspunkt i forestillingen om, at tyrkerne vil opnå det gode liv, ved at blive optaget i EU-samarbejdet, og dette sandsynliggøre jeg ved hjælp af dahls demokrati principper og københavnskriterierne, derfor er det en deduktiv metode jeg har ik? derudover har jeg en kvalitativ analysestrategi, da jeg benytter københavnskriterierne, med fokus på analyse og forståelse af københanvskriterierne, til at kunne få en bedre forståelse af relationerne mellem Tyrkiet og EU, og hvad disse vil føre til. Er dette også rigtig forstået?

på forhånd tusinde tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2013 af Studscientpol (Slettet)

Ja, det er rigtigt forstået..


Skriv et svar til: metoder samfundsfag og historie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.