Matematik

finde de manglende led i en andengradsligning

05. juni 2013 af BARNLIGE (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle ! 

Jeg sidder her og forbereder mig på min mundtlige matematik eksamen. Og sidder nu med et lille problem  :( 
 

Andengradsligninger: 

Hvordan finder jeg førstegradsleddet, hvis det er manglende ?

Og hvordan finder jeg Konstantleddet, hvid det er manglende ? 

På forhånd tak ! 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2013 af SuneChr

Den generelle 2.gr. ligning ser sådan ud:

ax2 + bx + c  =  0

bx kaldes førstegradsleddet med koefficienten b

c kaldes konstantleddet.

Kender man rødderne, hvis der er to af dem,   x1 og x2 kan ligningen skrives som

a(x - x1)(x - x2)  =  0   Ganger man ud og sammenligner med den øverste ligning,

kan koefficienterne og konstantleddet let findes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2013 af mette48 (Slettet)

ax2+bx+c=0

Hvordan finder jeg førstegradsleddet, hvis det er manglende ?

b sættes lig 0, så kan løsningsformelen bruges eller se b) nedenfor

Og hvordan finder jeg Konstantleddet, hvid det er manglende ?

c sættes lig 0, så kan løsningsformelen bruges eller se c) nedenfor

c) ax2+c=0               trækker c fra på begge sider og deler alle led med a

 x2= (-c)/a              

x= ± √(-a/c)

b)ax2+bx=0           sætter x uden for parentes

x(ax+b)=0              bruger nulregelen

x=0 eller ax+b=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Led, der ser ud til at mangle, er ikke skrevet, fordi deres tilhørende koefficient er lig med 0.

Hvis leddet af første grad ser ud til at mangle, erdet fordi b = 0.

Hvis konstantleddet ser ud til at mangle, er det fordi c = 0 .


Skriv et svar til: finde de manglende led i en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.