Matematik
Matematik gør rede for...
21. oktober 2003 af
Nybegynder (Slettet)
jeg sidder fast i en opgave hvor jeg skal gøre rede for, at
2/(x-3)(x-2)= 2/x-3 + -2/x-2
nogen der kan hjælpe mig? ;D
2/(x-3)(x-2)= 2/x-3 + -2/x-2
nogen der kan hjælpe mig? ;D
Svar #2
21. oktober 2003 af krelle (Slettet)
Den er faktisk rimeligt simpel. Det der måske forvirrer er måske din opskrivning, tror nu jeg har tydet den.
Du mener vel:
2/((x-3)(x-2))=2/(x-3)+-2/(x-2)... husk nu parenteserne!
Men nu til hest!
Du starter med at sætter leddene til højre på fælles brøkstreg. Det gør du ved at gange det første led med (x-2) både i tæller og nævner(Selvfølgelig!!!). Det andet led ganger du med (x-3) i både tæller og nævner(igen selvfølgelig!!!). Så kan du sætte dem på fælles brøkstreg, og du får til højre:
(2(x-2)-2(x-3))/((x-3)(x-2))
og i tælleren laver du så meget simpel aritmetik og får:
(2(x-2-x+3))/((x-3)(x-2))=(2(1))/((x-3)(x-2))=2/((x-3)(x-2))
Du sætter bare 2 uden for en parentes, udregner parentesen, og vupti!
Du mener vel:
2/((x-3)(x-2))=2/(x-3)+-2/(x-2)... husk nu parenteserne!
Men nu til hest!
Du starter med at sætter leddene til højre på fælles brøkstreg. Det gør du ved at gange det første led med (x-2) både i tæller og nævner(Selvfølgelig!!!). Det andet led ganger du med (x-3) i både tæller og nævner(igen selvfølgelig!!!). Så kan du sætte dem på fælles brøkstreg, og du får til højre:
(2(x-2)-2(x-3))/((x-3)(x-2))
og i tælleren laver du så meget simpel aritmetik og får:
(2(x-2-x+3))/((x-3)(x-2))=(2(1))/((x-3)(x-2))=2/((x-3)(x-2))
Du sætter bare 2 uden for en parentes, udregner parentesen, og vupti!
Skriv et svar til: Matematik gør rede for...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
