Matematik

Matematik gør rede for...

21. oktober 2003 af Nybegynder (Slettet)
jeg sidder fast i en opgave hvor jeg skal gøre rede for, at

2/(x-3)(x-2)= 2/x-3 + -2/x-2

nogen der kan hjælpe mig? ;D

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

lad venligst vær med at oprette den samme 2 gange..-

Svar #2
21. oktober 2003 af Nybegynder (Slettet)

har jeg heller ikek gjort må være en bug eller lignende?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2003 af *A* (Slettet)

Nybegynder--> Du har nok trykket opdater efter at du har skrevet et indlæg, så opretter den selv en ny tråd...
Men du er tilgivet, du er jo trods alt "nybegynder" ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2003 af krelle (Slettet)

Hjælp ham dog hellere!

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2003 af *A* (Slettet)

Ja men det er der jo nogen (tror endda det var dig!) der havde gjort i den anden tråd, ville bare forklare hvorfor

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2003 af krelle (Slettet)

Du er tilgivet dine synder!

Svar #7
21. oktober 2003 af Nybegynder (Slettet)

thx but nogen kan hjælpe? ;D

Svar #8
21. oktober 2003 af Nybegynder (Slettet)

hvis jeg ganger med (x-3)(x-2) på begge sider får ejg ikke 2=2?

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Er du sikker på, at du har skrevet opgaven rigtigt op?

Udtrykket

2/(x-3)(x-2) = 2/x-3 + -2/x-2 <=> 2(x-2)/(x-3) = -5

er kun sandt for

x = 19/7

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej

Sikkert for sent, jeg svarer.
Men du skal lave en fællesnævner for de to brøker på højre side af "="...
2/3-x forlænger du med x-2
-2/x-2 forlænger du med 3-x
Herefter ganger du ind i de to parenteser i tællerne og trækker sammen :)

Skriv et svar til: Matematik gør rede for...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.