Matematik
substiution eller partiel integration??
20. oktober 2005 af
MY3922 (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af hvad metode jeg skal bruge for at løse denne... det bestemte intergral med grænserne 5 og -5
f(x)= 9-(9/25)x^2
jeg har prøvet med substitution men fik ikke det rigtige. Har jeg gjort noget forkert der eller skal jeg bruge partiel og hvis ja hvordan det??
f(x)= 9-(9/25)x^2
jeg har prøvet med substitution men fik ikke det rigtige. Har jeg gjort noget forkert der eller skal jeg bruge partiel og hvis ja hvordan det??
Svar #2
20. oktober 2005 af allan_sim
#0.
Der er tale om et polynomium, så du skal hverken bruge substitution eller partiel integration.
Da f(x) = 9-(9/25)x^2kan du blot bruge, at sen tamfunktionen til x^n er givet ved 1/(n+1)*x^(n+1).
Specielt har du her, at en stamfunktion til f er givet ved
F(x) = 9x-(9/25)*(1/3)x^3 = 9x-(3/25)x^3
Der er tale om et polynomium, så du skal hverken bruge substitution eller partiel integration.
Da f(x) = 9-(9/25)x^2kan du blot bruge, at sen tamfunktionen til x^n er givet ved 1/(n+1)*x^(n+1).
Specielt har du her, at en stamfunktion til f er givet ved
F(x) = 9x-(9/25)*(1/3)x^3 = 9x-(3/25)x^3
Svar #3
20. oktober 2005 af MY3922 (Slettet)
måske?? synes jo at jeg har prøvet og jeg får ikke det rigtige.. hvordan ville du da gøre??
Svar #4
20. oktober 2005 af MY3922 (Slettet)
Se det giver jo det rigtige! Men er vidst ikke helt med på hvordan de 9x opstår?
Skriv et svar til: substiution eller partiel integration??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
