Fysik

elektrisk strøm

06. juni 2013 af namnamG (Slettet)

Giv eksempler på partikler som den elektriske strøm kan bestå af. kan det være elektroner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2013 af mathon

Det skal være ladede partikler, da de ellers ikke vil påvirkes af et elektrisk felt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2013 af hesch (Slettet)

#1      . . . .  herunder ioner.


Svar #3
06. juni 2013 af namnamG (Slettet)

Er det kun ioner


Svar #4
06. juni 2013 af namnamG (Slettet)

hvordan kan en ladning accelereres op i fart mellem to metalplader?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2013 af hesch (Slettet)

#3:   Nej, herunder ioner  betyder  også ioner  eller   blandt andet ioner.

#4:   Ladede partikler/ioner med modsat ladning tiltrækker hinanden. Ensladede frastøder hinanden. Hvis du oplader to ( parallelle ) metalplader, opstår der imellem pladerne et elektisk felt mellem pladerne, og en ladning, der befinder i dette felt, vil accelereres af dette felt, således at en positiv partikel vil accelereres mod den negative plade, ( det er vist Coulombs lov, du skal kigge på her ).


Svar #6
06. juni 2013 af namnamG (Slettet)

 

 

Så det er noget med elektriske ladninger? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juni 2013 af mathon

elektrisk strøm
                         er ladninger i bevægelse med en preferenceretning, som overlejrer den termiske bevægelse

                         muliggjort ved tilstedeværelsen af en en elektrisk feltvektor.


Svar #8
06. juni 2013 af namnamG (Slettet)

http://www.youtube.com/watch?v=iQCFKDAQNyc

 

i den video siger han at elektrisk strøm er elektroner.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. juni 2013 af mathon

I #0
spurgte du:
"Giv eksempler på partikler som den elektriske strøm kan bestå af..."

Det fik du svar på.

I den pågældende video er henført til en metallisk leder, hvori strømmen forårsages af elektroner i preferencebevægelse uden materialetransport.
Men i en elektrolyt er det ioner i preferencebevægelse, som forårsager strømmen med materialetransport.


Svar #10
06. juni 2013 af namnamG (Slettet)

Når man skal definere elektrisk strøm siger man så: I = Q/t ? :)


Svar #11
06. juni 2013 af namnamG (Slettet)

og Hvordan kan man bestemme temperaturen i en tændt glødepære


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. juni 2013 af Eksperimentalfysikeren

#10 Ja

#11 Man kan måle udstrålingen og sammenligne med udstrålingen fra en kendt varmekilde. En anden metode er at måle glødetrådens modstand, slukke for strømmen og måle igen. Ud fra disse målinger og glødetrådens modstandstemperaturkoefficient kan man beregne temperaturen.


Svar #13
06. juni 2013 af namnamG (Slettet)

Okay tak..

Jeg skal også gøre rede for Ohms 1. lov og temperaturens betydning.

Jeg har gjort rede for ohms lov, men hvad er temperaturens betydning? er det noget med atomernes bevægelser 


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. juni 2013 af Eksperimentalfysikeren

I de fleste ledere ændrer modstanden sig, når temperaturen ændrer sig.


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. juni 2013 af mathon

 

             R2 = R1 • (1 + α•ΔT)


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. juni 2013 af mathon

eller noteret

                                                                                       RT2 = RT1 • (1 + α•ΔT)

RT1 er resistansen ved temperaturen T1 målt i Ω
RT2 er resistansen ved temperaturen T2 målt i Ω
α er temperaturkoefficienten for modstand målt i K-1
ΔT er temperaturændringen T2 - T1 målt i K
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. januar 2018 af Nicholasschnack (Slettet)

Elektrisk strøm er af elektroner. Men også a ladede atomer


Brugbart svar (0)

Svar #18
29. januar 2018 af mathon

…men også af ioner i en elektrolyt.


Brugbart svar (0)

Svar #19
29. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Elektrisk strøm er en strøm af elektrisk ladede partikler. Det er ofte elektroner, men kan også være noget andet. I de foregående indlæg er nævnt ioner i en elektrolyt.

Derudover er der i elektriske udladningsrør to partikkelstrømme. Der er elektroner, der bevæger sig i den ene retning og positive ioner, der bevæger sig i den modsatte retning. Det er ionstrømmen, der holder den negative elektrode så varm, at den udsender elektroner.

I CERN sendes protroner og antiprotroner hver sin vej rundt i en ring. Hver af dem danner en elektrisk strøm. 

I mindre stil accelererer man ioner op i større eller mindre acceleratorer. En sådan ionstrøm er samtidig en elektrisk strøm. Den kan afbøjes i et magnetfelt og den danner selv et svagt magnetfelt. Man kan desuden måle strømmen ved at måle den strøm, der skal tilføres elektroderne i acceleratoren for at holde processen i gang.


Skriv et svar til: elektrisk strøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.