Kemi

Fra mol til gram

08. juni 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hvordan beregner man 0,0004133mol til gram?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

Hvilket stof er der tale om?

Hvis du har et dusin biler, så vejer de mere end et dusin cykler.
Det samme gælder, hvis du har 1 mol oxygen, så vejer det mere end 1 mol hydrogen.

(et dusin er 12 stykker; et mol er 602000000000000000000000 stykker eller 6,02 * 10^23 stykker)


Svar #2
08. juni 2013 af Chokokolade (Slettet)

Der er tale om citronsyre


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2013 af Heptan

Du skal bruge formlen

n=m/M

hvor n er stofmængden ( dit tal ) og M er den molare masse. Søg på citronsyres molare masse og indsæt i ligningen. Isolér m. Enheden bliver til gram.


Svar #4
08. juni 2013 af Chokokolade (Slettet)

Jeg kan ikke finde molarmassen for citronsyre :((


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2013 af mathon

citronsyre er formelt    2-hydroxypropan-1,2,3-trisyre
med bruttoformlen       C6H8O7

           M(C6H8O7) = (6•12,011 + 8•1,008 + 7•15,999) g/mol = 192,123 g/mol



           massen af 0,0004133 mol citronsyre er
                                                                            m = (0,0004133 mol) • (192,123 g/mol) 0,0794 g  

 


Skriv et svar til: Fra mol til gram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.