Matematik

Trigonometri, SinB hjælp!!!!

08. juni 2013 af zabby (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Skal til eksamen her på mandag, og har virkelig brug for noget hjælp :(
jeg går i 10klasse, og matematik er ikke mit område.
så hvis i kan beskrive det, i detaljeret vil jeg blive lykkelig.


Opgaven lyder: at jeg skal køre op af en bakke, men hvor lang er den??

info: Højden er 117m
         stigningen 2,2%
         
Tænker at bruge SinB, men hvordan?

hvordan laver man stignings procenten om til grader?

håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig der ude :)


tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Stigningen = hældningen = tan(v)

:-)


Svar #2
08. juni 2013 af zabby (Slettet)

hvad er tan(v)? :O 


Svar #3
08. juni 2013 af zabby (Slettet)

Har virkelig svært med at finde ud af, hvordan jeg skal finde lille c som er den længde som jeg "skal køre"
har svært med det regnestykke


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2013 af woopss (Slettet)

Først skal du vide, hvordan man regner stigningsprocent for bakker ud...

Stigningsprocenten er givet ved højdemeter/vandrette længde*100

Dvs.

117/x*100=2,2

hvor x er bakkens "vandrette" længde

Sådan vil jeg finde ud af hvor lang den er


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Find den vandrette længde af bakken (efter  # 4)

Så har du tan(v) = h / x

Deraf kan du finde v - hvis det er den, du skal finde

Det kan vi jo ikke vide, når du hemmeligholder opgaven.

Hvis det er den skrå længde, du skal finde, kan du bruge Pythagoras på den retvinklede trekant, når du kender x.

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Okay - hvis du ikke har lært om tan(v) - så er det jo nok den skrå strækning, du skal finde (vi bliver jo nødt til at gætte os frem) - og så er det Pythagoras. som jeg skrev i #5

:-)


Skriv et svar til: Trigonometri, SinB hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.