Matematik

Bestem x<0 for tangent, parallel med linje. B1020

09. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Jeg har uploadet et billede af opgaven.

 

Ved at hældningen skal være den samme, men hvordan kommer jeg frem til b?

 

Det er 7. d)

Vedhæftet fil: B1020.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2013 af fosfor (Slettet)

find ud af hvilket x der giver samme hældning, b tallet er så b=f(x)-a*x


Svar #2
09. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Altså jeg ved at a skal være -3/4. Så må x=1?

F(x)=-3/4x+1?

Så står der b=-3/4(0)+1-(-3/4) => 7/4 som ikke er facit. Hvad gør jeg forkert?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen er 

f(x) = 1 - 8/(x2 -2x)

Den givne ligning har hældningskoefficienten -(3/4). Man skal derfor bestemme den x-koordinat x0 , hvor funktionen har en tangent med samme hældningskoefficient, dvs. man skal løse ligningen

f '(x0) = -3/4 , x0 < 0 ,

dvs

8·(2x0-2)/(x02 -2x0)2 = -3/4 .

Man skal altså bestemme den negative rod i ligningen

64(x0 - 1) = -3·x02·(x0 - 2)2

der ses at være x0 = -2 .

Da f(-2) = 0 , er tangentligningen da

y = -(3/4)·(x+2) = -(3/4)x - (3/2)

 


Svar #4
09. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Forstår ikke hvor du får "8·(2x0-2)/(x02 -2x0)2 = -3/4 ." Har kigget på mine formler, prøvet at se på hvad jeg jeg har af funktioner og kan ikke få det til at stemme?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal bestemme den afledede af funktionen f(x), dvs

f '(x) = (-8·(-1)/(x2-2x)2)·(2x-2) = 16·(x-1) / (x2 - 2x)2


Skriv et svar til: Bestem x<0 for tangent, parallel med linje. B1020

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.