Matematik

Reducér udtryk

21. oktober 2005 af Norn (Slettet)
Hmm... jeg kan ikke lige lurer følgende udtryk

f = (kvrod(2^3)*kvrod(2^6)) / (kvrod(8^3))

Jeg har fået det reducéret til

f = kvrod((2^9)/(8^3))

men kan ikke rigtig komme videre :S det er lig 1

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2005 af iB (Slettet)

Husk at 8=2*2*2 og at kvrod(x)=x^(1/2)

Svar #2
21. oktober 2005 af Norn (Slettet)

Yeps i know... Jeg tror bare ikke det er den løsningsmetode min lærer vil ha :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2005 af iB (Slettet)

Hvad mener du!?
Hvorfor skulle han ikke ville godtage opgaven regnet på den måde? Står der noget spesifikt om hvordan opgaven skal løses?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2005 af Duffy

(sqrt(2^3)*sqrt(2^6)) / (sqrt(8^3) = 1


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

(sqrt(2^3)*sqrt(2^6)) / (sqrt(8^3))=

(sqrt(2^2 * 2) * [2/2]sqrt(2^6/2) / sqrt((2^3)^3 =

(sqrt(2^2) * sqrt(2) * [1]sqrt((2^(2*3)/2) / sqrt(2^(3*3)=

([2/2]sqrt(2^(2/2) * sqrt(2)) * 2^3 / sqrt(2^9)=

(([1]sqrt(2) * sqrt(2)) * 2^3) / sqrt(2^8 * 2)=

(((2*sqrt(2)) * 2^3) / sqrt(2^8) * sqrt (2)=

(2*sqrt(2)*2^3) / ([2/2]sqrt(2^(8/2) * sqrt(2))=

(2*2^3 * sqrt(2)) / [1]sqrt(2^((2^3)/2) * sqrt(2))=

(2^(1+3) * sqrt(2)) / (2^2^(3-1) * sqrt(2)=

(2^4 * sqrt(2)) / (2^4 * sqrt(2))=

1/1=

1
=

Therackoo
;-D


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

[x]sqrt

x = rod

Svar #7
21. oktober 2005 af Norn (Slettet)

hmm... ja. Jeg er ikke meget for at skulle omskrive 8^3 til (2^3)^3, da jeg løber ind i problemer, hvis 8^3 bliver til noget ala. pi^3!

Men jeg kan heller ikke lure en anden metode... Så jeg tager til takke med ovenstående :)

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#5:
Ej, det dér er simpelthen overkill.

#7:
Det må være rigeligt at henvise til diverse potensregneregler og derved bemærke, at

8^3 = (2^3)^3 = (2^3)*(2^3)^2 = (2^3)*(2^6)

hvorved

sqrt(2^3)*sqrt(2^6)/sqrt(8^3) =
sqrt((2^3)*(2^6))/sqrt((2^3)*(2^6)) =
1

//Epsilon

Skriv et svar til: Reducér udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.