Matematik

Fortegnet, andengrads polynomier

09. juni 2013 af Challenge24 (Slettet)

Hej alle

Jeg skal til årsprøve i matematik i morgen.

Jeg er ved at læse op, og jeg er stødt på et lille problem. I første del prøve skal jeg kunne angive fortegnet til et andengradspolymie. Jeg kan husker at:

a = positiv, hvis grenene vender opad (glad)

a = negativ, hvis grenene vender nedad (sur)

b = positiv ??

b = negativ ??

c = positiv, hvis parablen skærer x-aksen 2 gange

c = negativ, hvis parablen slet ikke skærer x-aksen

d = positiv??

d = negativ ??

 

Hjæææælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Det er d, der er positiv for 2 skæringer

0 for een skæring

og negativ for ingen skæring


Svar #2
09. juni 2013 af Challenge24 (Slettet)

Har læst mig til b 

Hvis a og b har samme fortegn er paralen forskudt til venstre, har de modsat fortegn er parablen forskudt til højre.

 

Mangler kun C nu


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2013 af peter lind

Find p(0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

c fortælller, hvor parablen skærer y-aksen

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2013 af PeterValberg

fortegnet for b giver dig fortegnet for hældningskoefficienten
på den tangent til parablen, der har røringspunkt i (0,c)
altså hvor parablen skærer y-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2013 af mathon

Er

         a>0
                    b>0 samt d≥0 er dobbeltroden/rødderne negativ(e).
                    xT = -(b/(2a)) < 0 og yT = -(d/(4a)) ≤ 0

                    b<0 samt d≥0 er dobbeltroden/rødderne positiv(e).
                    xT = -(b/(2a)) > 0 og yT ≤ 0 og yT ≤ 0

 

         a<0
                    b>0 samt d≥0 er dobbeltroden positiv / den ene rod negativ og den anden rod positiv
                    xT = -(b/(2a)) > 0 og yT ≤ 0 og yT ≥ 0

                    b<0 samt d≥0 er dobbeltroden negativ / den ene rod negativ og den anden rod positiv
                    xT = -(b/(2a)) < 0 og yT ≤ 0 og yT ≥ 0
                   

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2013 af mathon

sorry!!!

#6 korrektion

Er

         a>0
                    b>0 samt d≥0 er dobbeltroden/rødderne negativ(e).
                    xT = -(b/(2a)) < 0 og yT = -(d/(4a)) ≤ 0

                    b<0 samt d≥0 er dobbeltroden/rødderne positiv(e).
                    xT = -(b/(2a)) > 0 og yT = -(d/(4a)) ≤ 0

 

         a<0
                    b>0 samt d≥0 er dobbeltroden positiv / den ene rod negativ og den anden rod positiv
                    xT = -(b/(2a)) > 0 og yT = -(d/(4a)) ≥ 0

                    b<0 samt d≥0 er dobbeltroden negativ / den ene rod negativ og den anden rod positiv
                    xT = -(b/(2a)) < 0 og yT = -(d/(4a)) ≥ 0
                   

 


Skriv et svar til: Fortegnet, andengrads polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.