Kemi

Kemi...Desperat... Hjælp

21. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har et lille problem, retter sagt et stort et... Jeg skal aflevere kemi-rapport om bestemmelsen af eddikesyreprocenten af husholdningseddike ved indikatoriterering, men der er noget jeg ikke kan finde ud..

første spørgsmål lyder sådan...
1)Beregn koncentrationen først af den fortyndede eddike, dernæst af den oprindelige husholdningseddike.

2) Omregn syreindholdet fra mol/L til gram/L og find derefter masseprocenten idet 1 L husholdningseddike vejer 1000 g..


Håber virkelig at nogle vil hjælpe, for jeg fatter ikke ret meget af den opgave

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2003 af krelle (Slettet)

1:
Nu kender jeg ikke forsøget. Men kig på reaktionsligningen. Hvis titratoren(som nok er en base)og titranden(som jo er eddiken) reagerer 1:1, så er Stofmængden af den forbrugte base, den samme som der er af ethansyren i eddiken. I den næste skal du bare gange koncentrationen du finder, så mange gange du har fortyndet eddiken.

2:
I den sidste har du fundet koncentrationen i L/mol. Nu bruger du bare relationen n=m/M. Og finder det antal gram der går på 1 mol ethansyre, og så har du jo egentligt fundet syreindholdet i g/L.
I den her bruger du bare simpel matematik.

Svar #2
21. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Reaktionsligningen er = Ch3COOH + OH- = CH3COO- + H2O, men jeg forstår det stædivæk ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2003 af krelle (Slettet)

1:
Du skal aldrig bruge "=" i en reaktionsligning, herinde kan du istedet bruge ->(bindestreg og shift+den knap med større mindre end).
Jeg kan se de reagerer som de fleste syrebasereaktioner 1:1. Du bruger følgende relation c=n/V. n er stofmængden, c er koncentrationen i mol/L, V er volumenet i liter. Du kan vha. af denne finde stofmængden af basen, da du må have volumenet af basen der er brugt, og koncentrationen af basen(= koncentrationen af OH-). Denne er så den samme som stofmængden af syren.
Prøv at lave den her opgave, hvis du ikke kan, så sæt forsøgsresultaterne herind!

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2003 af christian_p (Slettet)

Jeg har rapporten, hvis du stadig mangler alt lave den???

Svar #5
22. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Det gør jeg...Vil du være sød at hjælpe mig...

Skriv et svar til: Kemi...Desperat... Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.