Matematik

Seperation af de variable

10. juni 2013 af OleKirk (Slettet)

Seperation af de variable til at finde løsningsfunktionen til:

y'(x)=x*(4x+1)*e^(-(2*y(x)+1)

 

Håber der er nogle der kan hjælpe 

På forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det kaldes separation af de variable, fordi man separerer de variable.

Man får så

e2y+1 dy = x·(4x+1) dx

hvor man så finder stamfunktioner

∫ e2y+1 dy = ∫ x·(4x+1) dx


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2013 af lfdahl (Slettet)

Udgangspunkt: y' = x(4x+1) e-(2y+1)

 ∫ e2y+1 dy = ∫x(4x+1)dx, begge udtryk kan så nemt integreres:

½ e2y+1 = (4/3) x3 + ½ x+ c - og y kan da isoleres:

e2y+1 = (8/3) x3 + x2 + c'

2y + 1 = ln[(8/3) x3 + x2 + c')]

y  = ½ (ln[(8/3) x3 + x2 + c'] - 1)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. juni 2013 af mathon

 

        y'  = x(4x+1)e-(2y+1)

        (dy/dx)e2y+1  = 4x2+x

        e2y+1dy  = (4x2+x)dx                            som integreres på begge sider

        ∫e2y+1dy  = ∫(4x2+x)dx

        (1/2)•e2y+1 = (4/3)x3 + (1/2)x2 + C1

        e2y+1 = (8/3)x3 + x2 + C

        2y+1 =  ln((8/3)x3 + x2 + C)    

        y = [(ln((8/3)x3 + x2 + C)) - 1] / 2              

       

 


Svar #4
11. juni 2013 af OleKirk (Slettet)

Mange tak for besvarelserne det var lige det jeg skulle bruge 


Skriv et svar til: Seperation af de variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.