Almen studieforberedelse (AT)

Fosterdiagnostik - biologi metoder

11. juni 2013 af NatashaHansen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Som så mange andre er jeg i gang med forberedelserne til AT. Min At-opgave omhandlender fosterdiagnostik og etik inden for fagene biologi og religion.

Mht. anvendte metoder indefor biologi halter min opg. lidt. 

Er der evt. nogle der måske sidder med samme emne, der kunne oplyse hvilke metoder du/I har brugt? - det kunne være super fedt, eftersom jeg har hørt fra mange medstuderende at metodeafsnittet er en meget vigtig del af opgaven og en meget vigtig del at komme ind på til den mundtlige eksame. 

Natasha Jacobsen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2013 af Telefone (Slettet)

Hej.

 

Både metodeafsnittet og det faglige er vigtigt.  Du skal have styr på begge dele, og man kan ikke rigtigt sige at det ene er vigtigere end det andet - forvent også spørgsmål til begge dele.

 

Når du arbejder indefor naturvidenskaben, arbejder du ofte udfra det eksperimentielle synspunkt (Da vi indefor nv forsøger at verificere/falcifisere vores teorier gennem eksperimenter).

At skrive metodeafsnit indenfor biologi, handler om at forklare hvilken metode der er blevet brugt til at finde frem til det, som du skriver om.
Da jeg lavede AT skrev jeg i bioteknologi og psykologi om SSRI'er (lykkepiller). Her forklarede jeg metoden bag udviklingen af pillerne, samt de forsøg der gik forud for udviklingen fx. hvorfor man tilsigter at ramme netop serotonin fremfor de andre neurotransmittere. (Det kan dog være lidt svært at finde ud af hvilket metoder forskerne har brugt)
 

Indenfor biologien arbejder vi både kvalitativt og kvantitativt. Ofte benytter vi den metode som hedder den hypotetiske-deduktive metode. Prøv at slå denne metode op og se om den passer på dit teori og din undersøgelse.

 

held og lykke med det, og hav en godt dag.


Skriv et svar til: Fosterdiagnostik - biologi metoder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.