Matematik

2. gradspolynomier (forskriften)

12. juni 2013 af Challenge24 (Slettet)

Jeg har fået opgaven: Gør rede for forskriften for et vilkårligt 2.gradspolynomium OG hvordan skæringspunkterne med x-aksen findes.

SOS ER I NØDSITUATION..


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2013 af LubDub (Slettet)

   f(x) = a•x2 + b•x + c, a ≠ 0

  diskriminanten d = b2 - 4•a•c

   for d > 0: To reelle løsninger, der er givet ved:  x = (-b ± √d) / (2•a)
   for d = 0: En reel løsning, der er givet ved: x = (-b) / (2•a)
   for d < 0: Ingen reelle løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2013 af tobiascl94 (Slettet)

Generel foreskift: ax^2 + bx + c
 

Find skæringspunkter:
Du finder diskriminanten d:
d = b^2-4*a*c (hvor a, b og c aflæses af den generelle foreskrift.

Hvis d er større end 0 har polynomiet 2 skæringspunkter med x-aksen:

 Så regnes rødderne (skræringspunkterne som r1 = (-b+kvadratrod(d))/2a og r2 =(-b-kvadratrod(d))/2a


Hvis d er lig med 0 skærer polynomiet x-aksen i et punkt:
Svarer til parablens toppunkt

Hvis d er mindre end 0 har ploynomiet ingen skæringspunkter med x-aksen.

 

Håber det hjalp :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2013 af LubDub (Slettet)

  prøv at identificere a, b og c i x2 - 4•x + 3 = 0 og find skæringspunkterne med x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2013 af SuneChr

En "redegørelse", hvor man kun fremviser en formel, er ingen redegørelse.

Redegørelsen består i, at udlede formlen.

Den må da stå i lærebogen.


Svar #5
12. juni 2013 af Challenge24 (Slettet)

Jeg skal op i mundtlig matematik her snart, og alt det der lyder helt fremmede for mig.. 


Svar #6
12. juni 2013 af Challenge24 (Slettet)

Tusind tak for Jeres hjælp.

Er  der en jeg kan skrive en besked til over indbakken, med flere spørgsmål, og forklaringer?

Det ville ihvertfald være skønt!

- Jeg håber en af jer har tid.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2013 af SuneChr

Hvilken lærebog benyttes? Hvad, og hvor i bogen, forstår du ikke teksten?


Svar #8
12. juni 2013 af Challenge24 (Slettet)

Det er et spørgsmål jeg har fået stillet, som jeg har muligheden for at komme op i.

Men jeg bruger Gyldendals gymnasiematematik B, den er orange.


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. juni 2013 af RRK (Slettet)

Når der står redegøre for formlen, vil de sikkert gerne have dig til at fortælle om hvad konstanterne a, b, og c betyder for grafen for funktionen. - altså hvordan ændrer den sig hvis a er positiv/negativ, langt fra 0 / tæt på 0 og det samme mht b & c.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. juni 2013 af PeterValberg

se vedhæftede 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:2gradspolynomium.pdf

Skriv et svar til: 2. gradspolynomier (forskriften)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.