Matematik

Hjælp til at definere den narturlige Logaritmefunktion.

15. juni 2013 af Svindel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Som overskriften siger vil jeg gerne have hjælp til at definere den narturlige Logaritmefunktion som jeg skal bruge i mundlig eksame.

 

Håber i kan komme med en god simpel forklaring da det er et begreb der er svær at få hjernen viklet om!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2013 af SuneChr


Svar #2
15. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Tænkte nu mere på en difination jeg kan sige eller bruge til at forklare det der er jeg slet ikke med på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2013 af RRK (Slettet)

Det gælder generelt:

loga(ax) = x og

aloga(x) = x

Dvs logaritmen (med whatever grundtal you like) til en værdi (fx x) er et udtryk for det tal som grundtallet skal opløftes til for at give x..

fx:

ln(1) = 0 fordi e= 1

Mht den naturlige logaritmefunktion specielt, skal du måske komme ind på den naturlige eksponentialfunktion, da de jo er hinandens omvendte og tallet e kommer derfra.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:logaritmer.doc

Skriv et svar til: Hjælp til at definere den narturlige Logaritmefunktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.