Kemi

Stofmængde

16. juni 2013 af Assc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Er der en venlig sjæl, som kunne give mig en kort og præcis definition på, hvad stofmængden er?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2013 af mathon

 

 

                         Stofmængden er antal gram pr. mol (NA atomer eller molekyler).

                         Da 1 g = NA u   er stofmængdetallet = molekyl- eller atommassen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2013 af Mo92 (Slettet)

Stofmængde er mængden (antallet) af stof som du har at gøre med, målt i enheden mol (symbol "n").

Med stof mener man i kemisk sammenhæng fx. atomer, molekyler eller andre forbindelser.

1 mol = 6,02214×10^23 (ca. 602 trilliarder). Et mol er altså et meget stort tal.

Hvis du fx. har 1 miliard natrium atomer og skal omregne det antal til enheden mol, så skal du finde ud af hvor mange mol (jf. det store tal) der er i 1 milliard. Det gør du ved at dividere 1 milliard med 602 trilliader.




 
 


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.