Almen studieforberedelse (AT)

komparativ metode

17. juni 2013 af Feen3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en årsprøve i AT, som står og venter her om et par dage - mit spørgsmål lyder om man kan bruge komparativ til at sammenligne en film og en historisk periode? - jeg arbejder med filmen "I, Robot" og den industrielle revolution i England i midten/ slutningen af 1700- tallet - hvis man ikke kan bruge den - ved i så, hvilke metode der ellers kan bruges ? Fagene er engelsk og historie, hvor jeg  b.la. bruger kildekritik, den hermenutiske spiral :) - selve mit overemne lyder "hvordan er forholdet mellem mennesker og maskiner i filmen "I, Robot" sammenlignet med forholdet under den industrielle revolution.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2013 af tobiascl94

Det er altid lidt svært med metodetilgangen når man ikke er så meget inde i emnet - men jeg kan skrive hvad jeg umiddelbart tænker:
Din overordnede problemstilling er komparativ (du skal sammenligne to ting), så ja det giver selvfølgelig god mening at bruge komparativ analysemetode!
Men jeg vil påstå at for at du kan bruge den komparative metode må du se på den historiske periode og filmen hver for sig med seperate metoder, altså: du skal analysere din empiri hver for sig før du kan sammenligne den.
Hvis du ser på filmen alene kan filmanalyse eller nykritisk metode være oplagt til at belyse "forholdet mellem mennesker og maskiner i filmen "I, Robot"". Når du så har undersøgt dette kan det netop bruges komparativt ift. din overordnede problemstilling.

Håber det hjalp :)


Svar #2
21. juni 2013 af Feen3 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: komparativ metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.