Matematik

ligning

23. oktober 2005 af skallerup (Slettet)
Jeg skal løse en ligning ved beregning.:

3,2*x(i -5) = 4,1

jeg ved slet ikke hvordan den skal knækkes!

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

hva står i for?
skal x udtrykkes vha. i?

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
23. oktober 2005 af skallerup (Slettet)

oplyftet i -5

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#2

Hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)

Er i ikke (-1)^(1/2)?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2005 af Duffy

Så skal det skrives

3,2*x(i -5) = 4,1 (NEJ)

men:


3,2*x^5 = 4,1

x=1.0508



Duffy

Svar #6
23. oktober 2005 af skallerup (Slettet)

kan ikke de der smarte taster, men det skal stå sådan her så:

3,2*x^-5= 4,1

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2005 af allan_sim

#0.
Jeg vil tro, at der er tale om ligningen

3,2*x^(-5)=4,1

Start med at dividere med 3,2 på begge sider, så du har

x^(-5) = 1,28125

Hvad er den modsatte operation af at opløfte et tal?

Svar #8
23. oktober 2005 af skallerup (Slettet)

ja sådan. hvis jeg dividere med 3.2 får jeg x^(-5) = 1,28125, ja.
Men hvad mener du med modsatte operation?

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2005 af allan_sim

#8.
Hvis der nu havde stået

x^3 = 1,28125

hvad ville du så gøre for at finde x?

Prøv at anvende samme fremgangsmåde her (og husk at sætte parenteser på lommeregneren).

Svar #10
23. oktober 2005 af skallerup (Slettet)

ahh mange tak. det giver 1.086120371

Svar #11
23. oktober 2005 af skallerup (Slettet)

nej hov, glem det!

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.