Tysk

-s verber tysk

18. juni 2013 af Sofiaa2 (Slettet)

Hej jeg er i gang med at skrive en stil.

Så jeg har et spørgsmål, om en sætning.

Hvordan bliver der tilføjet -s ved verberne.

Fx. Der skal laves et hus.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2013 af Stygotius (Slettet)

Hvad mener du med -s ???


Svar #2
19. juni 2013 af Sofiaa2 (Slettet)

Fx "der skal laves et hus. S'et i laves

Brugbart svar (1)

Svar #3
19. juni 2013 af Stygotius (Slettet)

Nååh, -du mener passiv.

Det laves med den korte tillægsform af hovedverbet + en form af "werden".

Hvis du skal lave en infinitiv, bruger du "werden"

Hvis du skal lave en tid i passiv, bruger du den samme tid af werden.

Eks.

Vores Hus skal males af min far = Unser Haus muss von  meinem (dativ p.gr.a. "von") Vater gemalt / gestrichen  werden"

Vores hus males (nutid)  =  Unser Haus wird (nutid)  von  meinem Vater gemalt / gestrichen.

Vores hus maledes (datid)  =  Unser Haus wurde (datid)  von meinem Vater gemalt / gestrichen.


Svar #4
20. juni 2013 af Sofiaa2 (Slettet)

Naa okay :)

Men kan "unser Haus wird gemalt." Baade betyde

"Vores hus males" og "vores hus bliver malet"

Brugbart svar (1)

Svar #5
20. juni 2013 af Stygotius (Slettet)

"Vores hus males" og "Vores hus bliver malet" betyder præcis det samme.


Svar #6
20. juni 2013 af Sofiaa2 (Slettet)

Okay tak for forklaringen :-)

Brugbart svar (1)

Svar #7
20. juni 2013 af Stygotius (Slettet)

NB.

Tysk har ikke s-passiv som på dansk, kun blive-passiv.


Skriv et svar til: -s verber tysk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.