Matematik

renteformlen er en eksponentiel funktion

21. juni 2013 af youareabitch4life (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen :) 
 

Jeg skal til mundtlig matematik eksamen på mandag. Jeg har lavet en disposition til alle spørgsmålene men mangler ligde dette ene jeg ikke kan svare på håber der er nogen der kan hjælpe mig:) 

Gør rede for, hvorfor renteformlen er en eksponentiel funktion??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2013 af mathon

 

                                                     K(n) = Ko • (1+r)n = Ko • an           a>1

som er et specialtilfælde
af
                                                     f(x) = b • ax    a>1    x er hel og   b = Ko
                       
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2013 af casperiversen (Slettet)

Ganske som beskrevet i #1.

Bare husk at der gælder det samme for begge udtryk, nemlig at b i f(x)=b*a^x er startvædien, så er Ko din startkapital. 

Tilsvarende er n = antal terminer, hvor x i f(x)=b*a^x faktisk er det samme. 

Husk at i f(x)=b*a^x er a=1+r og a-1 = r 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Noget med at eksponentielle funktioner foregår over tid? Renteformlen foregår over tid(terminer)


Skriv et svar til: renteformlen er en eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.