Matematik

Ligning med brøker

22. juni 2013 af spasmageren - Niveau: B-niveau

Hejsa alle sammen

Jeg sidder her og repitere mine matematik notater og er nu kommet i et problem mht. ligningen;

2/3(8-1/x)=2

 

Hvordan skal jeg løse denne ligning? - Jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre for at få x til at stå alene.

Håber en vil hjælpe mig, på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2013 af Eksperimentalfysikeren

Mener du (2/3) * (8-1/x) = 2 eller 2/(3*(8-1/x)) = 2?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2013 af mathon


                  ...sæt parenteser, så opgaven fremgår éntydigt.


Svar #3
22. juni 2013 af spasmageren

Undskyld, det havde jeg ikke tænkt på.

Jeg mente 

 

(2/3) * (8-1/x) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Arbejd ind til at isolere 1/x

8 - (1/x) = 2 · (3/2) = 3

1/x = 8 - 3 = 5

x = 1/5


Svar #5
22. juni 2013 af spasmageren

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2013 af 123434 (Slettet)

4# Hvilken fremgangsmetode har du anvendt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. juni 2013 af thenyouretoastmate (Slettet)

@6 det kan vel se???


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

(2/3) * (8-1/x) = 2..............Divider med 2/3 (eller gang med den omvendte) på begge sider

8 - 1/x = 2/(3/2) = 2·(3/2) = 3..................Træk 8 fra på begge sider

-1/x = 3 - 8 = -5.......................Skift fortegn (gang med -1)  på begge sider

1/x = 5.....................Vend bunden i vejret på begge sider

x = 1/5

 :-)


Skriv et svar til: Ligning med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.