Matematik

Bevis for cosinus og sinus i en retvinklet trekant

23. juni 2013 af Sevelstedxoxo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har lidt svært ved at finde beviset for denne sætning for en retvinklet trekant:

I en retvinklet trekant gælder for cosinus og sinus til en af de spidse vinkler:
                                cos(vinkel)=(hosliggende katete)/hypotenusen,  sin(vinkel)=(modstående katete)/hypotenusen

Er helt med på, hvordan man kan benytte dem, samt hvilke sider betegnelserne dækker over. Kunne forestille mig, at beviset muligvis tager udgangspunkt i sætningerne sinA = a/c og cosA = b/c, men kan dog ikke helt gennemskue, hvilken forbindelse der er mellem dem.

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2013 af Eksperimentalfysikeren

sin(v) og cos(v) er defineret ud fra enhedscirklen. Se figuren på http://da.wikipedia.org/wiki/Enhedscirklen.

Tegn en retvinklet trekant ind i koordinatsystemet, så vinkel A ligger i (0,0), og kateten b ligger ud langs x-aksens positive halvdel og hypotenusen i 1. kvadrant. Tegn i enhedscirklen et linistykke fra (cos(A),sin(A)) vinkelret ned på x-aksen.

Nu har du to ensvinklede trekanter, du ka bruge til beviset.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2013 af Snavne (Slettet)

Inde på Frividen.dk ville du se alle beviserne også inde for geometrien herunder cos, sin, tan


Svar #3
23. juni 2013 af Sevelstedxoxo (Slettet)

Ok, tak for svarene:) det vil jeg prøve at gå i krig med


Skriv et svar til: Bevis for cosinus og sinus i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.