Matematik

Hjælp til nogle ligninger!!

23. oktober 2005 af stine86 (Slettet)
Hey nogen som kan hjælpe mig med disse :S

- Omskriv 4X^2+12X+9 til formel (ax+b)^2

- x^2-2x-15=0

- Reducer (a-b)^2+(a-b)(a+b)-a^2

-Omskriv 25x^2+10x+1 til formen (ax+b)^2

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

I 1'eren og 4'eren skal du blot benytte at a^2+b^2+2ab=(a+b)^2. 2'eren løser du med løsningsformlen til andengradsligninger, i 3'eren ganger du paranteserne ud og ser hvad der kan forkortes væk.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2005 af Duffy

Omskriv 4X^2+12X+9 til formel (ax+b)^2

4*x^2+12*x+9 = (2*x+3)^2



x^2-2x-15 = 0 <=> (x+3)*(x-5) = 0



Reducer (a-b)^2+(a-b)(a+b)-a^2

(a-b)^2+(a-b)(a+b)-a^2 = a(a-2b) = a^2-2ab




Omskriv 25x^2+10x+1 til formen (ax+b)^2


25x^2+10x+1 = (5*x+1)^2



Tak :)



Selv tak!



Duffy

Svar #3
23. oktober 2005 af stine86 (Slettet)

Tak :)

Skriv et svar til: Hjælp til nogle ligninger!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.