Matematik

hvor mange procent udgør..?

24. juni 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hey! Har en smule problemer med en matematik opgave. Den lyder sådan her;

Hvor mange procent udgør;

20 kr af 200kr _____

50 kr af 250kr _____

33 kr af 400kr _____

21 kr af 352kr _____

 

Hvordan skal jeg regne det ud?!?!?!?:O Håber, nogen kan hjælpe mig:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2013 af mathon

 

                 (20/200) = (1/10) = 10%

                 (50/250) = (1/5) = 20%

                 (33/400) = (33/4)/100 = (33/4)% = (32/4)% + (1/4)% = 81/4%

                 (21/352) ≈ 0,059% = 5,9%


Svar #2
24. juni 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

hmmm... har stadig en smule svært ved at forstå det..


Svar #3
24. juni 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

i den første (20 kr af 200 kr i procent) dividerer du så bare 20 med 200? og ganger med ti?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juni 2013 af NejTilSvampe

#3 - 

Tegnet  %  betyder  1/100

20/200 = 0,1 

0,1 = 10 * 1/100 = 10%


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juni 2013 af Eksperimentalfysikeren

20kr / 200kr * 100%  = 10%


Svar #6
24. juni 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

Hmm okay.. Forstår det sådan næsten nu :-) Tak for hjælpen


Skriv et svar til: hvor mange procent udgør..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.