Matematik

Beregn integral

03. juli 2013 af joeeey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle :D

 

Jeg skal beregne integralet  

∫ (x^2+2) / x dx

 

Jeg tænker at jeg laver en substitution hvor jeg sætter

t = x^2+2

dt/dx = 2x <=>dt = ?? jeg kan ikke lige umiddelbart løse det her huske hvordan jeg isolerer dx og kommer videre

 

Vh Janus 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juli 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du er godt på vej. Du ganger med dx på begge sider af lighedstegnet og indsætter resultatet i integralet. Herefter reducerer du igen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juli 2013 af peter lind

Brug hellere at (x2+2)/x = x +2/x og integrer hvert af leddene for sig


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juli 2013 af Stats

x/x + 2/x = 1 + 2 · 1/x

derefter ∫ 1 dx + ∫ 2 · 1/x dx

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det sidste er ikke korrekt, da  x2/x = x .

∫ (x2 + 2)/x dx = ∫ (x + (2/x)) dx = x2/2 + 2·ln(x) + k


Skriv et svar til: Beregn integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.